Kryptobolaget Hilbert Group närmar sig listning på First North

Nyhet

{newsItem.title}

Kryptobolaget Hilbert Group närmar sig listning på First North

Kryptobolaget Hilbert Group närmar sig en listning på First North, skriver Di digital.

Bland grundarna av Hilbert Group finner man bland annat fysikern Niclas Sandström och tidigare pokerproffset Magnus Holm.

Bolaget beskriver sig själva som ett investmentbolag som investerar i olika delar av krypto-ekosystemet. Noteringen är planerad till slutet på augusti.

”Vi sysslar bland annat med fondverksamhet, där vi har externa klienter som investerar i våra fonder. Vi har även en riskkapital-verksamhet där vi går in och köper aktier i krypto- och blockkedjerelaterade bolag. Vi säljer också dataanalys, vilket är ett område som har växt mycket på senare tid", säger Niclas Sandström, vd och medgrundare av Hilbert Group.

Efter att ha plockat in cirka 85 miljoner kronor i nytt kapital menar bolaget att de i dagsläget är fullfinansierade. Bland investerarna hittar man bland annat Lars Thunell, tidigare vd för SEB och finansmannen Gerard de Geer. Hilbert Group är i dagsläget värderade till över 400 miljoner kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Hilbert Group

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Hilbert Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev