Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kryptobolaget

Kryptobolaget Hilbert Group närmar sig listning på First North

Kryptobolaget Hilbert Group närmar sig en listning på First North, skriver Di digital.

Bland grundarna av Hilbert Group finner man bland annat fysikern Niclas Sandström och tidigare pokerproffset Magnus Holm.

Bolaget beskriver sig själva som ett investmentbolag som investerar i olika delar av krypto-ekosystemet. Noteringen är planerad till slutet på augusti.

”Vi sysslar bland annat med fondverksamhet, där vi har externa klienter som investerar i våra fonder. Vi har även en riskkapital-verksamhet där vi går in och köper aktier i krypto- och blockkedjerelaterade bolag. Vi säljer också dataanalys, vilket är ett område som har växt mycket på senare tid", säger Niclas Sandström, vd och medgrundare av Hilbert Group.

Efter att ha plockat in cirka 85 miljoner kronor i nytt kapital menar bolaget att de i dagsläget är fullfinansierade. Bland investerarna hittar man bland annat Lars Thunell, tidigare vd för SEB och finansmannen Gerard de Geer. Hilbert Group är i dagsläget värderade till över 400 miljoner kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Hilbert Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Hilbert Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.