Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kursfall

Kursfall på 29 procent för Th1ng i premiärhandeln på First North

Internetleverantören Th1ng började i dag den 16 juni att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet TH1NG.

I grunden har bolaget en IoT-plattform vid namn IoT Open som lanserades 2018. Produkten härstammar från Ericsson. Därutöver har bolaget en tjänsteplattform vid namn Connective som förvärvades under förra sommaren av Indentive. Th1ng har ett samarbete med den amerikanska teknikjätten Cisco inom IoT.

Th1ng genomförde inför noteringen en nyemission som tecknades till 120 procent och blev därmed övertecknad. Bolaget tillfördes efter utnyttjande av övertilldelning 40 miljoner kronor före emissionskostnader samt fick 1 500 aktieägare.

Teckningskursen var 11 kronor per unit. Varje unit består av en aktie och en vederlagsfri teckningsoption TO 1. Teckningskursen motsvarar därmed 11 kronor per aktie. Teckningsoptionen börjar dock inte handlas förrän den 7 juli.

Aktien har hittills i dag handlats till 8,433 kronor som högst betalt och 6,20 kronor som lägst betalt. Klockan 10.10 var senast betalt 7,85 kronor, ett kursfall på 28,6 procent jämfört med teckningskursen på 11 kronor. Aktier för 2,5 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 14,29 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 112 miljoner kronor räknat på senast betalt.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om TH1NG

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien TH1NG

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt