Lancelot Avalon ökade 4,5 procent i augusti - deltog i nyemission i Biovica och sålde Hoist och Essity

Nyhet

Lancelot Avalon ökade 4,5 procent i augusti - deltog i nyemission i Biovica och sålde Hoist och Essity

Fonden Lancelot Avalon steg 4,5 procent i augusti, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 3,7 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fondens innehav i Embracer och Camurus var de största positiva bidragsgivarna medan Bactiguard och MIPS hade störst negativ påverkan på avkastningen.

Academedia levererade en stabil kvartalsrapport. Förvaltarna kommenterar.

"Bolaget hade redan före pandemin investerat i utvecklingen av digitala undervisningsverktyg vilket underlättat omställningen till distansundervisning under våren. För segmentet vuxenutbildning ökar efterfrågan på bolagets tjänster i en svagare ekonomi. Trots en välförtjänt uppvärdering under året handlas aktien till endast 15x kommande års förväntade vinst trots en stabil och växande verksamhet vilket vi tycker är för lågt."

Förvaltarna kommenterar även Biovica.

"Biovica är ett svenskt bioteknikbolag som utvecklar blodbaserade biomarkörer i syfte att utvärdera effekten av cancerbehandling. Bolagets har utvecklat ett test – DiviTum – som initialt kommer att användas för spridd bröstcancer, men på sikt även kommer att kunna breddas mot andra indikationer. DiviTum använder ett vanligt blodprov för analys och ersätter eller kompletterar datortomografi. Det ger betydligt snabbare svar huruvida behandlingen är effektiv och dessutom till en lägre kostnad. Utöver den lägre kostnaden för själva testet är fördelen för patienten att snabbare kunna byta till en förhoppningsvis bättre verksam behandling, samtidigt som det för betalarna (exempelvis försäkringsbolag i USA) kan innebär stora kostnadsbesparingar då nya cancerläkemedel kan vara mycket dyra (över 10,000 dollar per månad)."

Genomsnittlig aktieexponering var 99 procent under månaden.

Fonden deltog i en nyemission i diagnostikbolaget Biovica och innehaven i Hoist och Essity såldes.

Lancelot Avalon, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent4,5
Index MM, förändring i procent3,7

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev