Nyhet

Lancelot Avalon ökade 7,9 procent i juli - tror på Bambuser

Fonden Lancelot Avalon steg 7,9 procent i juli, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 4,1 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 27,7 procent och är därmed bättre än index som har minskat 0,2 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Genomsnittlig aktieexponering var 100 % under månaden. Fonden ägde vid månadens slut aktier i 31 bolag.
Av Avalons innehav stack rapporterna från Ericsson, Lime Technologies, Lindab och Recipharm ut åt det positiva hållet, medan MIPS och Orexo var något svagare än förväntat. I båda de sistnämnda fallen ser dock framtidsutsikterna fortsatt goda ut, enligt förvaltaren Erik Bertilsson, och fonden ökade något i de båda innehaven.

Innehaven i ABB och Swedencare såldes under månaden efter stark kursutveckling.

Förvaltaren kommenterar innehavet Bambuser.

"Live Video Shopping är redan oerhört stort i Kina och 2019 utgjorde det 9 procent av den totala e-handelsmarknaden och 1 procent av den totala marknaden för konsumentvaror. I väst har utvecklingen gått långsammare, men med starkt tillväxt från låga nivåer. En viktig anledning till det är att kundengagemang och säljkonvertering är betydligt högre än traditionell e-handel. Bambuser är fortfarande i en tidig kommersiell fas och risken är således hög. Den enorma marknadspotentialen och Bambusers, enligt vår syn, ledande produkt och skalbara affärsmodell (SaaS – software as a service) innebär att bolaget på sikt kan bli både stort och mycket lönsamt".

Avalon investerade i en riktad emission i Bambuser under juni, varefter aktien har stigit kraftigt.

Lancelot Avalon, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent7,9
Index MM, förändring i procent4,1
Fond i år, förändring i procent27,7
Index i år, förändring i procent-0,2

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt