Lancelot Camelot ökade 0,6 procent i juli - tror på husdjurstrenden och IDEXX
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lancelot Camelot ökade 0,6 procent i juli - tror på husdjurstrenden och IDEXX

Fonden Lancelot Camelot A steg 0,6 procent i juli, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 1,7 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 4,5 procent och är därmed bättre än index som har minskat 7,1 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Aktievalet bidrog positivt till avkastningen under månaden. De innehav som påverkade fonden mest positivt under månaden var China Lesso, HCA och Thermo Fisher. Visa, Roche och Invesco bidrog negativt. Den svenska kronan har under månaden haft en mycket stark utveckling mot de flesta valutor, vilket påverkat avkastningen i svenska kronor negativt.

Skillnaden på avkastningen för Camelot mätt i USD och SEK var stor, nära 6 procent under månaden.

Nettoexponeringen mot aktier låg kvar på 91 procent vid månadens utgång.

Under juli månad har många av fondens innehav publicerat sina halvårsrapporter. Generellt har rapporterna kommit in bättre än marknadens förväntningar med positiva aktiereaktioner som följd. Vid månadens utgång hade fonden 22 aktieinnehav. Fondens största innehav i storleksordning var Thermo Fisher, Roche och Visa.

"Dock indikerar våra modeller återigen en förhöjd risk för den globala ekonomin framöver. Räntemarknaden indikerar att återhämtningen för tillväxten i den globala ekonomin kan gå långsammare än vad man tidigare trott. Vi noterar att yieldkurvan som under första halvåret har fortsatt att branta under julimånad återigen flackat, vilket föranlett oss att vara mer försiktiga med att för tillfället fortsätta att öka aktieandelen," kommenterar förvaltarna Christian Granquist och Per Hedberg.

Förvaltarna lyfter fram IDEXX.

"IDEXX är ännu ett världsledande bolag i vår portfölj. Idexx levererar testutrustning för veterinärmottagningar, allt från maskiner till de unika test-kiten som varje enskilt test kräver för att kunna genomföras. Bolagets försäljning ökar naturligt med antalet husdjur som finns, antalet veterinärer som kan genomföra testerna, hur länge husdjuren lever samt med hur många tester varje husdjur genomgår. Bolaget har utvecklat strategier för att växa med dessa trender under en långtid. Varje år kompletteras testportföljen med ett nytt test som husdjuren kan ta, allt från sjukdomar till eventuella maskproblem går att testa. Nu med en boom i antalet husdjur ser vi med tillförsikt fram emot att alla dessa djur kommer gå till veterinären under många år framöver. Hittills har investeringen utvecklats bra med en avkastning på drygt 30 procent sen vi investerade. Kvartalsrapporten var mycket stark och påvisade att vinstutvecklingen för bolaget är fortsatt positiv."

Lancelot Camelot A, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent0,6
Index MM, förändring i procent-1,7
Fond i år, förändring i procent-4,5
Index i år, förändring i procent-7,1

Love Josefsson
[email protected], 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire
Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Visa Inc

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Visa Inc

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt