Nyhet

Långa positioner bidrog positivt till avkastningen - Origo Quest ökade 2,4 procent i augusti

Fonden Origo Quest 1 steg 2,4 procent i augusti. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 12,0 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Stefan Roos och Carl Rydin.

Förvaltarna uppger att fondens långa positioner i sin helhet genererade positiv avkastning, medan de blankade innehaven gick svagt nedåt.

På sektornivå bidrog fondens exponering mot miljöteknik återigen positivt, medan innehav i hälsa utvecklades i negativ riktning.

Bland enskilda bolag hade Qliro en mycket stark utveckling i augusti.

"På bolagsnivå noterar vi att finska Mandatum Life har köpt en betydande post i Qliro Group via en riktad nyemission. Samtidigt fortsätter Qliro Groups arbete med att dela upp koncernen i tre självständiga bolag för att maximera tillväxtmöjligheterna och skapa aktieägarvärde. Qliro-aktien steg med cirka 20 procent under månaden", skriver förvaltarna.

Angående månadens aktivitet i fonden uppger förvaltarna att man ökat sitt innehav i Ambu. Trots att bolagets senaste rapport inte gav några större lyft i aktiekursen, är man på längre sikt positivt inställd till bolaget. Förvaltarna anser bland annat att bolaget har en stark pipeline med framtida produkter och tror att det finns potential för marginalförbättringar.

Fondens tre största innehav var vid månadsskiftet Recipharm, Lindab och Addtech med portföljvikterna 8,9, 7,3 respektive 7,1 procent.

Origo Quest 1, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent2,4
Fond i år, förändring i procent12,0

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt