Lannebo Corporate Bond ökade 0,2 procent i september - köper gröna obligationer i Bonava och Sato

Nyhet

Lannebo Corporate Bond ökade 0,2 procent i september - köper gröna obligationer i Bonava och Sato

Fonden Lannebo Corporate Bond A steg 0,2 procent i september, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 0,3 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 3,1 procent och är därmed sämre än index som har ökat 1,6 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvariga förvaltare Katarina Ponsbach Carlsson och Karin Haraldsson.

Enligt Ponsbach Carlsson och Haraldsson var den rapporterade perioden en aktiv månad för fonden. Bland annat noteras tre nya innehav. Dessa är Bonova, Intrum och Sato.

"Bonava är en svensk bostadsutvecklare som fokuserar på bostäder i norra Europa med Tyskland som största marknad. Bolaget emitterade en grön obligation med 3,5 års löptid och en kupongränta på Stibor 3mån + 3,5 procent".

Fonden investerade i en grön obligation i det finska fastighetsbolaget Sato. Vidare köpte fonden nya obligationer i Intrum, ett innehav fonden tidigare haft.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Castellum, Storebrand Livsforsikring, Velliv, Balder och SEB.

Enligt förvaltarna är fondens struktur samma tidigare som tidigare. Både kreditdurationen, den genomsnittliga löptiden på samtliga innehav, och räntedurationen, mätt som den genomsnittliga
räntebindningstiden, var i princip oförändrade under perioden.

Förräntningstakten är i dagsläget cirka 3,0 procent före avgift, givet ett oförändrat ränteläge.

Lannebo Corporate Bond A, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent0,2
Index MM, förändring i procent0,3
Fond i år, förändring i procent-3,1
Index i år, förändring i procent1,6

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev