Lannebo Corporate Bond ökade 0,7 procent i augusti - investerade i ett par nyemissioner

Nyhet

Lannebo Corporate Bond ökade 0,7 procent i augusti - investerade i ett par nyemissioner

Fonden Lannebo Corporate Bond A steg 0,7 procent i augusti, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 0,5 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 3,3 procent och är därmed sämre än index som har ökat 1,3 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Katarina Ponsbach Carlsson & Karin Haraldsson.

"Perioden kännetecknades av sommarlugn på primärmarknaden, men god efterfrågan på företagsobligationer i andrahandsmarknaden. Detta delvis på grund av stora inflöden till företagsobligationsfonder under juli. Kurserna fortsatte därför att återhämta sig", skriver förvaltarna.

Under augusti avslutades rapportsäsongen för det andra kvartalet. Enligt förvaltarnas bedömning hamnade bolagens omsättningssiffror i linje med förväntningarna, medan resultaten blev bättre än väntat. Detta till följd av större kostnadsbesparningar och i vissa fall statsstöd.

Under augusti investerade fonden i ett par nyemissioner. Bland annat emitterade norska transportbolaget Teekay LNG en ny 5-årig obligation. Bolaget hyr ut sina fartyg på långa kontrakt vilket enligt förvaltarna ger en stabil intjäning. Fonden investerade även i en grön obligation från det svenska fastighetsbolaget Arwidsro.

Förvaltarna uppger avslutningsvis att man behållit samma struktur som tidigare. Kreditdurationen och räntetiden mätt som den genomsnittliga räntebindningstiden blev i princip oförändrad under månaden.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet Castellum, Balder och Storebrand Livsforsikring

Lannebo Corporate Bond A, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent0,7
Index MM, förändring i procent0,5
Fond i år, förändring i procent-3,3
Index i år, förändring i procent1,3

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev