Nyhet

Lannebo High Yield Allocation rapporterar flera förändringar i portföljen - ökade 0,7 procent i september

Fonden Lannebo High Yield Allocation steg 0,7 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden minskat 6 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvariga förvaltare Katarina Ponsbach Carlsson och Karin Haraldsson.

Enligt Ponsbach Carlsson och Haraldsson var den rapporterade perioden en aktiv månad för fonden. Bland annat noteras flera nya innehav. Dessa är Color Group, CSAM, Intrum och Nivika.

"CSAM är ett norskt bolag verksamt inom vårdsektorn, där bolaget arbetar med att digitalisera olika moment i vårdkedjan. Huvudägare är ledningen och riskkapitalbolaget Priveq. Efter obligationen emitterades så genomförde bolaget en nyemission av aktier och aktien avses listas på Merkur Market i Oslo".

"Vi investerade också i en hybridobligation utgiven av Color Group, ett bolag som funnits i fonden under en lång period. Bolagets färjetrafik har tyvärr drabbats hårt av reserestriktionerna i
spåren av covid-19. Vi gör bedömningen att bolaget har en stabil grund, fraktverksamheten går bra och nu har stora delar av färjeverksamheten kommit igång".

Fonden sålde även i If Försäkring och SSAB.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav SEB, Color Group, Intrum, BewiSynbra Group och Hexagon Composites.

Enligt förvaltarna är fondens struktur samma tidigare som tidigare. Både kreditdurationen, den genomsnittliga löptiden på samtliga innehav, och räntedurationen, mätt som den genomsnittliga
räntebindningstiden, var i princip oförändrade under perioden.

Förräntningstakten är i dagsläget cirka 3,0 procent före avgift, givet ett oförändrat ränteläge.

Lannebo High Yield Allocation, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent0,7
Fond i år, förändring i procent-6

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt