Nyhet

Lannebo Mixfond Offensiv minskade 6,8 procent i oktober

Fonden Lannebo Mixfond Offensiv minskade 6,8 procent i oktober, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 4,5 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 1,7 procent och är därmed sämre än index som har ökat 2,5 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvariga förvaltare Charlotta Faxén och Peter Lagerlöf.

Eftersom stora nedstängningar har gjorts runtom i världen igen ser Haraldsson och Lagerlöf en risk av att behöva justera ner vinstprognoser.

Enligt Haraldsson och Lagerlöf ser kvartalsrapporterna bättre ut än förväntat.

"Precis som under det andra kvartalet är det främst vinsterna som överraskat, medan försäljningen har varit ungefär som väntat. Bolagen har imponerande snabbt dragit ned både fasta och rörliga kostnader, vilket har givit kraftiga marginalförbättringar".

Framåt står det amerikanska presidentvalet i fokus för förvaltarna.

"Vilket utfall i de amerikanska valen som egentligen är bäst för de finansiella marknaderna är i vår mening inte tydligt. Tidigare tyckte de flesta att en Trump-vinst vore bäst eftersom han är en avreglerare och är för låga skatter".

Under månaden köpte fonden i Trelleborg, AstraZeneca och Sampo.

"Verkstadsbolaget Trelleborg har fått göra comeback i fonden. Aktiens värdering är attraktiv och bolaget har relativt stor verksamhet mot jordbrukssektorn vars investeringar är relativt opåverkade av coronavirusets framfart".

Fonden sålde även i Valmet, SCA och Kinnevik.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav AstraZeneca, JM, Bravida, Essity B och Novo Nordisk B.

Lannebo Mixfond Offensiv, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-6,8
Index MM, förändring i procent-4,5
Fond i år, förändring i procent-1,7
Index i år, förändring i procent2,5

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt