Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lannebo Småbolag minskade 8,6 procent i oktober - ser positivt på rapportperioden

Fonden Lannebo Småbolag minskade 8,6 procent i oktober, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 7,4 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 0,7 procent och är därmed sämre än index som har ökat 5,2 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvariga förvaltare Johan Ståhl och Hjalmar Ek.

Enligt Ståhl och Ek ledde de nya nedstägningarna världen över till kursfallen under oktober. Förvaltarna argumenterar dock för att ha ett långt tidsperspektiv.

"Även om den kortsiktiga utvecklingen är svår att sia om anser vi att det är viktigt att ha
ett längre perspektiv och beakta att stora resurser för närvarande spenderas på att utveckla ett fungerande vaccin".

Enligt förvaltarna levererade flera innehav goda rapporter, där Hexpol var ett.

"Gummibolaget Hexpol levererade en rapport med en rörelsemarginal som var klart högre än i motsvarande kvartal 2019 och dessutom högre än vad marknaden förväntade sig. Dessutom var kassaflödet starkt. Efter produktionsstoppen bland bolagets fordonskunder i det andra kvartalet återhämtade sig efterfrågan gradvis under det tredje kvartalet".

Enligt förvaltarna presenterade Alimak, som levererar hissar till bygg- och industrikunder, ett svagt resultat med lägre orderingång, intäkter och marginal. Vidare valde finanskoncernen Alm. Brand avtalade att sälja dess bankverksamhet till Sydbank och tecknade samtidigt ett distributionsavtal för sina försäkringslösningar med Sydbank.

Under månaden köpte fonden i Basware, Castellum och Nolato. Fonden avyttrade även hela sitt innehav i Revenio samtidigt som det minskade i Vitrolife och Intrum.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Securitas B, Huhtamäki, Nolato B, Trelleborg B och Addtech B.

Lannebo Småbolag, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-8,6
Index MM, förändring i procent-7,4
Fond i år, förändring i procent0,7
Index i år, förändring i procent5,2

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Addtech

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.