Nyhet

Lannebo Småbolag ökade 6,2 procent i september - tre nya innehav

Fonden Lannebo Småbolag steg 6,2 procent i september, vilket var i linje med fondens jämförelseindex som också steg 6,2 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 10,1 procent och är därmed sämre än index som har ökat 13,7 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvariga förvaltare Johan Ståhl och Hjalmar Ek.

Enligt Ståhl och Ek ses nya stimulanser som centralt för att den ekonomiska återhämtningen inte ska tappa fart.

Förvaltarna meddelade att den 15 september höjdes budet på IT-konsulten HiQ till 72 kronor per aktie, från tidigare 70 kronor. Under månaden kom meddelandet att fonden avser acceptera det nya, högre budet, som är rekommenderat av HiQ:s styrelse.

Under månaden har fonden köpt nytt i Basware, Sagax och Xvivo.

"Det finska mjukvaruföretaget Basware är ett nytt innehav i fonden. Bolagets mjukvara används av företag för att digitalisera och förenkla inköpsprocesser. Basware genomgår en strategisk
omställningsfas där molnintäkter växer samtidigt som licensintäkter fasas ut, vilket banar väg för ett snabbare växande och mer lönsamt bolag på sikt. Bolaget växer på en marknad med god underliggande tillväxt och har ett starkt produkterbjudande".

Under månaden minskade fonden sitt innehav i Elekta, Husqvarna och Thule.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Securitas B, Nolato B, Addtech B, Huhtamäki och Trelleborg B.

Lannebo Småbolag, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent6,2
Index MM, förändring i procent6,2
Fond i år, förändring i procent10,1
Index i år, förändring i procent13,7

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt