Lannebo Småbolag ökade 6,2 procent i september - tre nya innehav

Nyhet

Lannebo Småbolag ökade 6,2 procent i september - tre nya innehav

Fonden Lannebo Småbolag steg 6,2 procent i september, vilket var i linje med fondens jämförelseindex som också steg 6,2 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 10,1 procent och är därmed sämre än index som har ökat 13,7 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvariga förvaltare Johan Ståhl och Hjalmar Ek.

Enligt Ståhl och Ek ses nya stimulanser som centralt för att den ekonomiska återhämtningen inte ska tappa fart.

Förvaltarna meddelade att den 15 september höjdes budet på IT-konsulten HiQ till 72 kronor per aktie, från tidigare 70 kronor. Under månaden kom meddelandet att fonden avser acceptera det nya, högre budet, som är rekommenderat av HiQ:s styrelse.

Under månaden har fonden köpt nytt i Basware, Sagax och Xvivo.

"Det finska mjukvaruföretaget Basware är ett nytt innehav i fonden. Bolagets mjukvara används av företag för att digitalisera och förenkla inköpsprocesser. Basware genomgår en strategisk
omställningsfas där molnintäkter växer samtidigt som licensintäkter fasas ut, vilket banar väg för ett snabbare växande och mer lönsamt bolag på sikt. Bolaget växer på en marknad med god underliggande tillväxt och har ett starkt produkterbjudande".

Under månaden minskade fonden sitt innehav i Elekta, Husqvarna och Thule.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Securitas B, Nolato B, Addtech B, Huhtamäki och Trelleborg B.

Lannebo Småbolag, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent6,2
Index MM, förändring i procent6,2
Fond i år, förändring i procent10,1
Index i år, förändring i procent13,7

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev