Lannebo Småbolag Select ökade 6,9 procent i september - Xvivo annonserade förvärv

Nyhet

Lannebo Småbolag Select ökade 6,9 procent i september - Xvivo annonserade förvärv

Fonden Lannebo Småbolag Select steg 6,9 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 6,2 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 2,6 procent och är därmed sämre än index som har ökat 13,7 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvariga förvaltare Mats Gustafsson och Hjalmar Ek.

Under månaden annonserade två av fondens innehav, Bravida och NCC, att de kallar till extra bolagsstämma för att besluta om aktieutdelning.

Positiva bidragsgivare för månaden var Xvivo, Fabege och Hexpol.

"Under månaden annonserade Xvivo Perfusion ett förvärv av det nederländska företaget Organ Assist som har produkter för lever- och njurtransplantation. Förvärvet kompletterar Xvivo Perfusion produktmässigt och tar företaget närmare sin vision att bli en globalt ledande leverantör av transplantationsprodukter för samtliga organ".

Negativ bidragsgivare för månaden blev Beijer Ref.

Framöver fortsätter fonden att använda sin konservativa strategi.

"Strategin bygger på att ha en stor andel investeringar i företag som gynnas av en förbättrad aktivitet i ekonomin och av minskade restriktioner i samhället och som dessutom är rimligt värderade. Vi anser att det är en strategi som bör ge god avkastning när ekonomin väl återhämtas och det till ett rimligt risktagande".

Under månaden ökade fonden i Recipharm, Xvivo och Fabege. Samtidigt minskade fonden i Nobia och BHG.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav OEM International B, Securitas B, Lindab, Alimak och Trelleborg B.

Lannebo Småbolag Select, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent6,9
Index MM, förändring i procent6,2
Fond i år, förändring i procent2,6
Index i år, förändring i procent13,7

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev