Nyhet

Lannebo Sverige Hållbar ökade 5,8 procent i september - Säljer i fastigheter

Fonden Lannebo Sverige Hållbar steg 5,8 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 4,5 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 16,2 procent och är därmed bättre än index som har ökat 8,2 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvariga förvaltare Charlotta Faxén och Peter Lagerlöf.

Faxén och Lagerlöf kommenterar marknadsutvecklingen.

"Den svenska börsen gick emot den internationella strömmen i september. Stockholmsbörsen gick upp kraftigt, medan ledande börser runt om världen sjönk. Vi såg samtidigt ett trendskifte i vilka aktier och sektorer som var ledande i uppgången. Fastighetsbolagen gjorde comeback som börsvinnare tillsammans med många lågt värderade bolag som släpat efter".

Under månaden har fonden ökat i AstraZeneca, SKF och Biogaia.

"AstraZeneca kommer, givet de goda resultat de haft på studier på nya läkemedel under 2020, ha potential till hög vinsttillväxt under 2021".

Under månaden sålde fonden i Castellum, Pandox och Stora Enso.

" Vi tror att den största värdeökningen inom fastighetssektorn ligger bakom oss".

Vid månadsskiftet var fondens största innehav AstraZeneca, AFRY B, Kinnevik B, Stora Enso R och Electrolux B.

Lannebo Sverige Hållbar, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent5,8
Index MM, förändring i procent4,5
Fond i år, förändring i procent16,2
Index i år, förändring i procent8,2

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt