Lannebo Teknik minskade 1,5 procent i september - tror framöver på digitalt innehåll

Nyhet

Lannebo Teknik minskade 1,5 procent i september - tror framöver på digitalt innehåll

Fonden Lannebo Teknik minskade 1,5 procent i september, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 0,5 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 25,7 procent och är därmed bättre än index som har ökat 18,9 procent. Det framgår av en månadsrapport.
skriven av ansvariga förvaltare Johan Nilke och Helen Broman.

Nilke och Broman kommenterar marknaden.

"Månaden har präglats av en svagare marknad och en del vinsthemtagningar. Vi har sett att investerare tagit mer defensiva positioner, till stor del på grund av osäkerhet inför det amerikanska presidentvalet".

Vidare släppte Amazon sin spealstreamtjänst.

"Under månaden presenterade också Amazon sin spelstreamingtjänst Luna som lanseras i
oktober. På Luna kan användare prenumerera på olika kanaler med spel och Ubisoft är först ut med en egen kanal. Det här ser vi som ytterligare bevis på vikten av innehåll och en styrka i vårt
investeringstema Digitalt innehåll".

Positiva bidragsgivare under månaden var Nintendo och F-secure.

"Finska datasäkerhetsbolaget F-secure visade bäst utveckling under månaden med en uppgång på 11 procent. Digital säkerhet är ett av våra investeringsteman som blir allt mer aktuellt, inte
minst i och med de nya arbetssätt som corona fört med sig".

Negativa bidragsgivare för månaden var Sinch och Apple.

"Det svenska bolaget Sinch var fondens största negativa bidragsgivare och aktien var ned med 17 procent i september. Microsoft lanserade en kommunikationstjänst som möjliggör för utvecklare att addera kommunikationsverktyg till sina applikationer, vilket därmed blir en konkurrerande verksamhet till Sinch".

Under perioden ökade fonden i Microsoft, Amazon och Walt Disney. Samtidigt minskade fonden i AMD och Apple.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Microsoft, Amazon.com, Alphabet, Apple och Salesforce.com,

Lannebo Teknik, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent-1,5
Index MM, förändring i procent0,5
Fond i år, förändring i procent25,7
Index i år, förändring i procent18,9

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev