Lantmännen ger ut grön obligation på 1 miljard kronor - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Lantmännen ger ut grön obligation på 1 miljard kronor

Lantmännen har emitterat en övertecknad obligation på 1 miljard kronor under ett nytt grönt ramverk, enligt ett pressmeddelande.

Den gröna obligationen, som är fördelad mellan både rörlig ränta och fast ränta, löper på fem år. Utfallet uppges ha varit över förväntan, då orderboken växte snabbt till 3,3 miljarder kronor.

"Hållbarhet är djupt rotat i Lantmännens DNA och vi har ambitionen att ha det gröna perspektivet i åtanke i allt vårt arbete. Vi har sedan 2009 reducerat vår klimatpåverkan och har ambitiösa mål för hållbarhetsarbetet både för vår egen produktion och för svenskt lantbruk för åren framöver", kommenterar finanschefen Christian Johansson och fortsätter:

"Med vårt nya gröna ramverk och en grön obligation kan vi mobilisera det kapital vi behöver för att driva på den här agendan. Vår starka hållbarhetsprofil och en grön obligation ger oss marknadens allra bästa villkor."

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev