Nyhet

Latvian Forest genomför en företrädesemission på 25 miljoner kronor

Skogsbolaget Latvian Forest har beslutat att genomföra en nyemission av B-aktier med företrädesrätt för aktieägarna. Nyemissionen tillför bolaget 25 miljoner kronor före emissionskostnader på 0,5 miljoner kronor och syftar till att finansiera en fortsatt expansion genom förvärv av ytterligare skogsfastigheter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Villkoren i emissionen är 1:10, innebärande att tio befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till teckningskursen 7,50 kronor per aktie. Aktien handlas exklusive teckningsrätt den 11 januari. Teckningstiden löper från 14 till 28 januari och handel med teckningsrätter sker den 14 till 25 januari.

Syftet med den förestående nyemissionen är att finansiera en fortsatt expansion genom förvärv av ytterligare skogsfastigheter samt att återbetala skulder om 1,5 miljoner euro. Skulderna avser krediter från befintliga aktieägare som använts för finansiering av förvärv under 2021.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Latvian Forest

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Latvian Forest

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt