Nyhet

Latvian

Latvian Forest rapporterar minskat rörelseresultat, stark utveckling i bokfört värde av tillgångar

Skogsbolaget Latvian Forest redovisar oförändrad omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Intäkterna uppgick till 13 700 euro (10 100).

Rörelseresultatet blev -0,2 miljoner euro (-0,1).

Resultatet efter skatt blev 0,2 miljoner euro (1,2), en minskning med 83,3 procent mot föregående år.

I utdelning föreslås 0 euro (0).

Bokfört värde på mark-och skogstillgångar uppgår till 16 400 900 euro (8 660 000) och eget kapital per aktie blev 0,7 euro (0,645) .

"Intresset bland investerare i skogstillgångar i Lettland har varit rekordstarkt under 2020. Ledningen för Latvian Forest bedömer emellertid marknaden för förvärv av enskilda fastigheter och fastighetsportföljer som fortsatt gynnsam", skriver bolaget.

Latvian Forest planerar att avverka 35 000 m3 skog om förutsättningarna på virkesmarknaden tillåter. Det finns även planer på att plantera 200 hektar med granplantor.

Latvian Forest, MEURQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-0,2-0,1
Nettoresultat0,21,2-83,3%
Utdelning per aktie, EUR00


http://media.finwire.com/media/FWS005AA0E-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Latvian Forest

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Latvian Forest

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt