Latvian Forest rapporterar minskat rörelseresultat, stark utveckling i bokfört värde av tillgångar

Nyhet

{newsItem.title}

Latvian Forest rapporterar minskat rörelseresultat, stark utveckling i bokfört värde av tillgångar

Skogsbolaget Latvian Forest redovisar oförändrad omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Intäkterna uppgick till 13 700 euro (10 100).

Rörelseresultatet blev -0,2 miljoner euro (-0,1).

Resultatet efter skatt blev 0,2 miljoner euro (1,2), en minskning med 83,3 procent mot föregående år.

I utdelning föreslås 0 euro (0).

Bokfört värde på mark-och skogstillgångar uppgår till 16 400 900 euro (8 660 000) och eget kapital per aktie blev 0,7 euro (0,645) .

"Intresset bland investerare i skogstillgångar i Lettland har varit rekordstarkt under 2020. Ledningen för Latvian Forest bedömer emellertid marknaden för förvärv av enskilda fastigheter och fastighetsportföljer som fortsatt gynnsam", skriver bolaget.

Latvian Forest planerar att avverka 35 000 m3 skog om förutsättningarna på virkesmarknaden tillåter. Det finns även planer på att plantera 200 hektar med granplantor.

Latvian Forest, MEURQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-0,2-0,1
Nettoresultat0,21,2-83,3%
Utdelning per aktie, EUR00


http://media.finwire.com/media/FWS005AA0E-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Latvian Forest

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Latvian Forest

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev