Nyhet

Leggett & Platt höjer utdelningen för 50:e året i rad, årets höjning är på 4,8 procent

Amerikanska Leggett & Platt höjer sin kvartalsutdelning till 44 cent per aktie, en höjning med 4,8 procent jämfört med tidigare 42 cent per aktie. Utdelningen hamnar därefter på 1,76 dollar per aktie, vilket motsvarar en direktavkastning på 3,6 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är 50:e året i rad som utdelningen höjs, vilket bara tio bolag inom S&P 500-index överträffar. Leggett & Platt är därmed ny utdelningskung, en benämning på amerikanska bolag som höjt sin utdelning minst 50 år i följd.

Leggett & Platt tillverkar komponenter till möbler som exempelvis sängar med 21 000 anställda och 135 fabriker i 18 länder . Bolaget grundades 1883 och har sitt huvudkontor i Carthage i delstaten Missouri. Börsvärdet är 6,6 miljarder dollar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Leggett & Platt

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Leggett & Platt

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt