Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lendo förvärvar bolag i Danmark - i linje med ambitionen om att bli ledande i Europa

Lånejämförelsetjänsten Lendo förvärvar den danska bank-plattformen Mybanker. Bolaget förklaras ha mer än tjugo års erfarenhet av att jämföra bankerbjudanden och bolåneerbjudanden för konsumenter i Danmark, framgår det av ett pressmeddelande.

Med Lendo som ny ägare beskrivs Mybanker få ytterligare resurser att växla upp sitt arbete inom marknadsföring och produktutveckling - för att stärka sin position som ledande aktör på den danska bank- och bolånemarknaden.

Mybanker kommer fortsättningsvis drivas som en separat plattform och ett separat varumärke, genom delade operationella resurser från Lendo. Företaget blir en del av Lendo Group som har starka ambitioner att bli en ledande jämförelsetjänst för finansiella produkter i Europa, framgår det.

"Vi ser fram emot att Mybanker följer med på vår resa mot att bli en ledande jämförelsetjänst för lån på den europeiska marknaden. Förvärvet möjliggör för både Lendo och Mybanker att fortsätta innovera och utveckla kunduppevelsen som stärker dem i deras beslutsfattande. Det möjliggör också för Lendo att fortsätta utveckla den finansiella marknaden i norden och i Europa”, kommenterar Lendos vd Roar Bjærum.

Ingen köpeskilling uppges i samband med förvärvet. Lendo ägs av det norska mediehuset Schibsted.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Schibsted

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Schibsted

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt