Leovegas finanschef: Ökad kännedom i USA kan potentiellt innebära nya möjligheter

Nyhet

Leovegas

Leovegas finanschef: Ökad kännedom i USA kan potentiellt innebära nya möjligheter

Leovegas finanschef Stefan Nelson bedömer att ökad kännedom i USA potentiellt kan innebära nya möjligheter för spelbolaget, som satsar allt mer på sportbetting. Det säger han i en kommentar efter morgonens nyhet att Leovegas aktie börjar att handlas i USA på OTCQX Markets.

- Beslutet handlar främst om att göra det enklare för amerikanska investerare att handla i Leovegas-aktien och tillgodose ett allt större intresse från den amerikanska marknaden. Med det sagt ökar det kännedomen om Leovegas i USA vilket kanske kan innebära nya möjligheter för oss, säger Stefan Nelson.

Förutom att draget ger en större tillgänglighet till den amerikanska kapitalmarknaden skulle det kunna underlätta för en potentiell etablering i USA.

- Det är positivt för oss med en ökad kännedom kring Leovegas som bolag och varumärke på den amerikanska marknaden och kan på sikt bidra till att göra en framtida etablering mer framgångsrik. Inga beslut är dock tagna kring detta än så länge, kommenterar finanschefen.

Sportbetting men även onlinecasino har blivit väldigt stort i USA på kort tid, och det blir lagligt i nya delstater på löpande band.

Enligt en ny rapport från American Gaming Association har sportbettinglandskapet förändrats dramatiskt sedan 2019, med mer reglerade alternativ än någonsin tidigare.

Företagets vd Gustaf Hagman har tidigare uttryckt att intresset för varumärket Leovegas är stort i USA och att många efterfrågar deras plattform. Leovegas kommer sannolikt finnas i USA vid någon tidpunkt, sade han under Paretos iGaming Seminar i slutet av förra året.

Av morgonens pressmeddelande framgick det att amerikanska investerare äger totalt cirka 12 procent av Leovegas. Intresset bland dem uppges vara ökande.

Vad tror ni de amerikanska investerarna ser i Leovegas?

- Vi tror att de uppskattar vårt extrema teknik- och produktfokus där vi är en av de mest innovativa bolagen i industrin, och att dom har imponerats av vår tillväxtresa i Norden och Europa under senare år i väldigt konkurrensutsatta marknader.

- Man kan gissa att de ser att det ger oss goda förutsättningar att även lyckas i USA-marknaden den dagen det är aktuellt, avslutar finanschefen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om LeoVegas

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien LeoVegas

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev