Leovegas finanschef: Ökad kännedom i USA kan potentiellt innebära nya möjligheter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Leovegas finanschef: Ökad kännedom i USA kan potentiellt innebära nya möjligheter

Leovegas

Leovegas finanschef Stefan Nelson bedömer att ökad kännedom i USA potentiellt kan innebära nya möjligheter för spelbolaget, som satsar allt mer på sportbetting. Det säger han i en kommentar efter morgonens nyhet att Leovegas aktie börjar att handlas i USA på OTCQX Markets.

- Beslutet handlar främst om att göra det enklare för amerikanska investerare att handla i Leovegas-aktien och tillgodose ett allt större intresse från den amerikanska marknaden. Med det sagt ökar det kännedomen om Leovegas i USA vilket kanske kan innebära nya möjligheter för oss, säger Stefan Nelson.

Förutom att draget ger en större tillgänglighet till den amerikanska kapitalmarknaden skulle det kunna underlätta för en potentiell etablering i USA.

- Det är positivt för oss med en ökad kännedom kring Leovegas som bolag och varumärke på den amerikanska marknaden och kan på sikt bidra till att göra en framtida etablering mer framgångsrik. Inga beslut är dock tagna kring detta än så länge, kommenterar finanschefen.

Sportbetting men även onlinecasino har blivit väldigt stort i USA på kort tid, och det blir lagligt i nya delstater på löpande band.

Enligt en ny rapport från American Gaming Association har sportbettinglandskapet förändrats dramatiskt sedan 2019, med mer reglerade alternativ än någonsin tidigare.

Företagets vd Gustaf Hagman har tidigare uttryckt att intresset för varumärket Leovegas är stort i USA och att många efterfrågar deras plattform. Leovegas kommer sannolikt finnas i USA vid någon tidpunkt, sade han under Paretos iGaming Seminar i slutet av förra året.

Av morgonens pressmeddelande framgick det att amerikanska investerare äger totalt cirka 12 procent av Leovegas. Intresset bland dem uppges vara ökande.

Vad tror ni de amerikanska investerarna ser i Leovegas?

- Vi tror att de uppskattar vårt extrema teknik- och produktfokus där vi är en av de mest innovativa bolagen i industrin, och att dom har imponerats av vår tillväxtresa i Norden och Europa under senare år i väldigt konkurrensutsatta marknader.

- Man kan gissa att de ser att det ger oss goda förutsättningar att även lyckas i USA-marknaden den dagen det är aktuellt, avslutar finanschefen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt