Leovegas förvärvar Expekt för 5 miljoner euro - Börskollen

Nyhet

Leovegas

Leovegas förvärvar Expekt för 5 miljoner euro

Kasinobolaget Leovegas förvärvar det välkända varumärket Expekt från Betclic Group för 5 miljoner euro kontant, enligt ett pressmeddelande.

Expect beskrivs som en av pionjärerna inom sportspel i Sverige, och förvärvet ses som en milstolpe för bolaget och innebär en breddning av strategin. Ambitionen är att Expekt återigen ska bli ett ledande sportvarumärke i Sverige och Norden, i ljuset av att dess marknadsandelar minskat under senare år.

Målbolagets nettospelsomsättning uppgick under 2020 till 6,9 miljoner euro och verksamheten konstateras vara lönsam. Under det fjärde kvartalet 2020 var 91 procent av intäkterna är hänförliga till den svenska marknaden.

I affären ingår ett kommersiellt team bestående av tre personer som tillsammans med Leovegas kommer att driva varumärket framgent.

Leovegas köper ingen teknik och den tekniska migreringen till Leovegas egna plattform är påbörjad.

Förvärvet bedöms stärka Leovegas varumärkesportfölj med en etablerad position inom sportspel samt utökar de strategiska tillväxtmöjligheterna inom det segmentet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om LeoVegas

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien LeoVegas

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev