Leovegas vd - 'Kan inte bli värre i Tyskland nu' - Börskollen

Nyhet

Leovegas

Leovegas vd - 'Kan inte bli värre i Tyskland nu'

Kasinobolaget Leovegas släppte under morgonen en rapport som visade en intäktsminskning om 13 procent, framförallt med anledning av en svag utveckling i Tyskland.

"Vi har tagit en smäll och nu kan det inte bli värre", sade vd Gustaf Hagman under den efterföljande rapportpresentationen.

Tyskland, som är en av Europas största spelmarknader, reglerades under sommaren.

För andra kvartalet förra året kom 18 procent av Leovegas intäkter från Tyskland, en siffra som minskade till 4 procent i morgonens rapport - ett intäktstapp om drygt 80 procent.

”Vi har jobbat med diversifiering i gruppen i ett par år och ett bra exempel på det är att Italien, Spanien och Kanada går som tåget för oss. Det är bra tillväxt i en rad andra marknader och det känns betryggande inför framtiden”, säger Gustaf Hagman i en intervju med Di TV.

Leovegas aktie handlas idag ned 3,9 procent till 35,38 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om LeoVegas

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien LeoVegas

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev