Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Li

Li Auto leder nedgång för kinesiska elbilsaktier efter indragna subventioner

Kinesiska elbilsaktier pressas under tisdagen. Detta efter att Li Auto slutat sälja en modell som inte längre omfattas av skattesubventioner i Kina, rapporterar Seekingalpha.

Aktien tappar 3,2 procent i förhandeln på tisdagen. Li Auto är noterade på Nasdaqbörsen. Också Nio och Xpeng handlas lägre med 1,1 respektive 2,5 procent. Trion med bolag har planer på att lista sina aktier även på Hongkongbörsen framöver.

Kinas industri- och IT-ministerium har meddelat att man drar in skattesubventionerna för över 2 000 elbilsmodeller som saknar produktion eller import under de närmaste 12 månaderna.

https://seekingalpha.com/news/3675112-li-auto-leads-chinese-ev-sector-lower-after-model-pulled-from-tax-exempt-list

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt