Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lifeclean tänker noteras på First North - pre-money värdering om 400 miljoner kronor

Cleantech-bolaget Lifeclean tänker noteras på First North och tar in cirka 39,9 miljoner kronor före emissionskostnader till en pre-money värdering om 3,99 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget beskrivs befinna sig i en tillväxtfas. Nyemissionen ska bland annat finansiera internationell expansion genom fler myndighetsgodkännanden, vilket förväntas skapa ännu bättre förutsättningar för att säkra affärsrelationer med större distributörer.

"Rådande pandemi i världen har väsentligt ökat den globala efterfrågan på effektiva desinfektionsprodukter och Lifeclean International har upplevt en stor efterfrågan internationellt på dess produkt. Detta kan ses som bevis på att företagets desinfektionsprodukter, vilka bedöms effektiva mot bland annat coronavirus och som beprövats enligt gällande EN-standarder, ligger helt rätt i tiden."

Bolaget har mottagit teckningsförbindelser om cirka 75,5 procent av erbjudandet. Anmälningsperiod är mellan 2 och 16 september, med erbjudandepriset 10,7 kronor per aktie.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Lifeclean

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Lifeclean

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt