Nyhet

Lifeclean tänker noteras på First North - pre-money värdering om 400 miljoner kronor

Cleantech-bolaget Lifeclean tänker noteras på First North och tar in cirka 39,9 miljoner kronor före emissionskostnader till en pre-money värdering om 3,99 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget beskrivs befinna sig i en tillväxtfas. Nyemissionen ska bland annat finansiera internationell expansion genom fler myndighetsgodkännanden, vilket förväntas skapa ännu bättre förutsättningar för att säkra affärsrelationer med större distributörer.

"Rådande pandemi i världen har väsentligt ökat den globala efterfrågan på effektiva desinfektionsprodukter och Lifeclean International har upplevt en stor efterfrågan internationellt på dess produkt. Detta kan ses som bevis på att företagets desinfektionsprodukter, vilka bedöms effektiva mot bland annat coronavirus och som beprövats enligt gällande EN-standarder, ligger helt rätt i tiden."

Bolaget har mottagit teckningsförbindelser om cirka 75,5 procent av erbjudandet. Anmälningsperiod är mellan 2 och 16 september, med erbjudandepriset 10,7 kronor per aktie.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lifeclean

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Lifeclean

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt