Linas Matkasse väntas börja handlas den 29 mars - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Linas Matkasse väntas börja handlas den 29 mars

LMK Group, som äger Linas Matkasse, väntas börja handlas på Nasdaq First North den 29 mars.

Företagets börsvärde är 760 miljoner kronor, före listningsemissionen. Bolaget tar in 250 miljoner kronor i färskt kapital och existerande aktieägare säljer aktier för lika mycket.

Säljare är PopSpinach, Rocky Beans, Acton Capital och Creandum Advisor samt en större grupp mindre aktieägare. Flera fonder köper aktier i samband med noteringen för totalt 259 miljoner kronor, vilket Finwire skrivit om tidigare. Ankarinvesterarna är Skandia med 80 miljoner kronor, Invus med 50 miljoner kronor, Nordea Asset Management/Nordea Fonder 49 miljoner kronor, Handelsbanken Fonder 40 miljoner kronor och Argenta Asset Management med 40 miljoner kronor.

Anmälningsperioden i samband med listningsemissionen är 17-26 mars. Teckningskurs är 79,50 kronor per aktie.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om LMK Group

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien LMK Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev