Linc börjar i dag handlas på Nasdaq Stockholm - teckningskurs 67 kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Linc börjar i dag handlas på Nasdaq Stockholm - teckningskurs 67 kronor

Linc

Life science-investmentbolaget Linc börjar i dag den 28 maj att handlas på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms huvudlista. Aktien handlas på segmentet Midcap med kortnamnet LINC.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission på 1,2 miljarder kronor före emissionskostnader. Ankarinvesterare är Danica Pension Livsforsikringsaktieselskab, Enter Fonder, Fonder förvaltade eller rådgivna av Capital World Investors, Handelsbanken Fonder, Kapitalforeningen Investering & Tryghed, Nordea Investment Management och Swedbank Robur som tecknar aktier för 827 miljoner kronor.

Erbjudandet beskrivs ha varit kraftigt övertecknat och Linc kommer att ha fler än 40 000 aktieägare.

Teckningskursen fastställdes till 67 kronor per aktie, jämfört med initiala intervallet 56 till 73 kronor, vilket motsvarar en premie om 9,7 procent mot substansvärdet den 26 maj. Teckningskursen motsvarar ett börsvärde för samtliga aktier i bolaget på 3,88 miljarder kronor efter erbjudandet.

”Mot bakgrund av det stora intresset för Linc och den positiva feedback vi fått från investerare är vi mycket glada att välkomna våra nya aktieägare. Vi är stolta över den stora efterfrågan från cornerstones, övriga institutionella investerare och allmänheten i Sverige och ser det som ett uttryck för att vi har en stark historik som investerare och vi ser fram emot att låta de nya aktieägarna att bli en del av vår fortsatta resa", säger huvudägare och styrelseordförande Bengt Julander.

Bengt Julander har i syfte att täcka eventuell övertilldelning i anslutning till erbjudandet åtagit sig att sälja befintliga aktier till ett värde om 150 miljoner kronor, vilket motsvarar 12,5 procent av erbjudandet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Linc

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Linc

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt