Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Linc

Linc ska noteras på Nasdaq Stockholm den 28 maj, teckningskurs 56-73 kronor per aktie

Life science-investeraren Linc genomför en nyintroduktion på Nasdaq Stockholm. Första handelsdag blir den 28 maj. Aktien ska handlas med kortnamnet LINC. Teckningskursen sätts i intervallet 56 till 73 kronor per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget genomför inför noteringen en nyemission på 1,2 miljarder kronor före emissionskostnader. Ankarinvesterare är Danica Pension Livsforsikringsaktieselskab, Enter Fonder, Fonder förvaltade eller rådgivna av Capital World Investors, Handelsbanken Fonder, Kapitalforeningen Investering & Tryghed, Nordea Investment Management och Swedbank Robur som tecknar aktier för 827 miljoner kronor.

Teckningskursen motsvarar ett börsvärde för samtliga aktier i bolaget på 2,24 till 2,92 miljarder kronor före erbjudandet. Erbjudandet omfattar 16,44 till 21,43 miljoner nyemitterade aktier i bolaget.

Lincs huvudägare och styrelseordförande Bengt Julander har i syfte att täcka eventuell övertilldelning i anslutning till erbjudandet åtagit sig att sälja befintliga aktier till ett värde om 150 miljoner kronor, vilket motsvarar 2,05 till 2,68 miljoner befintliga aktier.

Linc har haft en årlig genomsnittlig totalavkastning på 26 procent mellan 2010 och 2020. Linc hade ett substansvärde på 2,5 miljarder kronor per den 31 mars. Portföljen består av tio noterade life science-bolag som utgjorde 95 procent av substansvärdet och tio onoterade life science-bolag som stod för resterande fem procent av substansvärdet. Calliditas Therapeutics, Sedana Medical och Medcap utgör Lincs tre största innehav i portföljen sett till andel av substansvärdet.

Bengt Julander är idag, direkt och indirekt genom sitt helägda bolag Cronhamn Invest, ensam ägare i Linc med 100 procent av aktierna.

Prospektet publiceras i dag den 19 maj. Anmälningstiden inleds den 20 maj och avslutas den 27 maj. Första handelsdag på Nasdaq Stockholm blir den 28 maj.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Linc

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Linc

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt