Nyhet

Linc

Linc ska noteras på Nasdaq Stockholm den 28 maj, teckningskurs 56-73 kronor per aktie

Life science-investeraren Linc genomför en nyintroduktion på Nasdaq Stockholm. Första handelsdag blir den 28 maj. Aktien ska handlas med kortnamnet LINC. Teckningskursen sätts i intervallet 56 till 73 kronor per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget genomför inför noteringen en nyemission på 1,2 miljarder kronor före emissionskostnader. Ankarinvesterare är Danica Pension Livsforsikringsaktieselskab, Enter Fonder, Fonder förvaltade eller rådgivna av Capital World Investors, Handelsbanken Fonder, Kapitalforeningen Investering & Tryghed, Nordea Investment Management och Swedbank Robur som tecknar aktier för 827 miljoner kronor.

Teckningskursen motsvarar ett börsvärde för samtliga aktier i bolaget på 2,24 till 2,92 miljarder kronor före erbjudandet. Erbjudandet omfattar 16,44 till 21,43 miljoner nyemitterade aktier i bolaget.

Lincs huvudägare och styrelseordförande Bengt Julander har i syfte att täcka eventuell övertilldelning i anslutning till erbjudandet åtagit sig att sälja befintliga aktier till ett värde om 150 miljoner kronor, vilket motsvarar 2,05 till 2,68 miljoner befintliga aktier.

Linc har haft en årlig genomsnittlig totalavkastning på 26 procent mellan 2010 och 2020. Linc hade ett substansvärde på 2,5 miljarder kronor per den 31 mars. Portföljen består av tio noterade life science-bolag som utgjorde 95 procent av substansvärdet och tio onoterade life science-bolag som stod för resterande fem procent av substansvärdet. Calliditas Therapeutics, Sedana Medical och Medcap utgör Lincs tre största innehav i portföljen sett till andel av substansvärdet.

Bengt Julander är idag, direkt och indirekt genom sitt helägda bolag Cronhamn Invest, ensam ägare i Linc med 100 procent av aktierna.

Prospektet publiceras i dag den 19 maj. Anmälningstiden inleds den 20 maj och avslutas den 27 maj. Första handelsdag på Nasdaq Stockholm blir den 28 maj.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Linc

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Linc

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt