LMK Group klättrar drygt 18 procent i premiärhandeln på First North

Nyhet

{newsItem.title}

LMK Group klättrar drygt 18 procent i premiärhandeln på First North

E-handelsbolaget LMK Group, som bland annat äger Linas Matkasse, nyintroduktion på Nasdaq First North Premier Growth Market blev kraftigt övertecknad. Aktierna börjar handlas i dag den 29 mars med kortnamnet LMKG. Teckningskursen var på förhand bestämd till 79,50 kronor per aktie.

Bolaget är verksamt under de fyra varumärkena Linas Matkasse i Sverige, Godtlevert och Adams Matkasse i Norge och Retnemt Måltidskasser i Danmark.

Erbjudandet omfattade 6,29 miljoner aktier, varav 3,14 miljoner befintliga aktier som erbjöds av de säljande aktieägarna samt en större grupp av mindre aktieägare och 3,14 miljoner nyemitterade aktier som erbjöds av bolaget. De nyemitterade aktierna tillför bolaget 250 miljoner kronor före transaktionskostnader. Det finns även en övertilldelningsoption där de säljande aktieägarna kan sälja ytterligare 0,94 miljoner befintliga aktier.

Erbjudandet omfattar 575 miljoner kronor, förutsatt att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo, vilket motsvarar 57 procent av aktierna i bolaget. De största aktieägarna i bolaget efter erbjudandet, förutsatt att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo, är Herkules Capital med 11,3 procent, Skandia med 7,9 procent och Popspinach med 7,3 procent.

Aktien har hittills i dag handlats till 102,00 kronor som högst betalt och 80,25 kronor som lägst betalt. Klockan 09.15 var senast betalt 94,00 kronor, vilket är en uppgång på 18,2 procent jämfört med teckningskursen på 79,50 kronor. Aktier för 34 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 12,68 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 1,2 miljarder kronor räknat på senast betalt.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om LMK Group

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien LMK Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev