LMK Groups nyintroduktion blev kraftigt övertecknad, handeln på First North inleds i dag

Nyhet

{newsItem.title}

LMK Groups nyintroduktion blev kraftigt övertecknad, handeln på First North inleds i dag

E-handelsbolaget LMK Groups, som bland annat äger Linas Matkasse, nyintroduktion på Nasdaq First North Premier Growth Market blev kraftigt övertecknad. Handeln med aktier inleds idag med kortnamnet LMKG. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget är verksamt under de fyra varumärkena Linas Matkasse i Sverige, Godtlevert och Adams Matkasse i Norge och Retnemt Måltidskasser i Danmark.

Teckningskursen var på förhandl bestämd till 79,50 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde på bolaget på 1 010 miljoner kronor.

Erbjuandet omfattade 6,29 miljoner aktier, varav 3,14 miljoner befintliga aktier som erbjöds av de säljande aktieägarna samt en större grupp av mindre aktieägare och 3,14 miljoner nyemitterade aktier som erbjöds av bolaget. De nyemitterade aktierna tillför bolaget 250 miljoner kronor före transaktionskostnader.

Det finns även en övertilldelningsoption där de säljande aktieägarna kan sälja ytterligare 0,94 miljoner befintliga aktier.

Erbjudandet omfattar 575 miljoner kronor, förutsatt att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo, vilket motsvarar 57 procent av aktierna i bolaget.

De största aktieägarna i bolaget efter erbjudandet, förutsatt att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo, är Herkules Capial med 11,3 procent, Skandia med 7,9 procent och Popspinach med 7,3 procent.

- Vi är väldigt stolta över det stora intresse som visats för LMK Group under hela noteringsprocessen. Genom kombinationen av vår skalbara operativa plattform och våra väletablerade varumärken Linas Matkasse, Godtlevert, Adams Matkasse och Retnemt har vi alla förutsättningar på plats för att fortsätta stärka vår marknadsledande position inom flexibla matkassar i Skandinavien. Med fokus på lönsam tillväxt, hälsosam mat och minskat matsvinn ser vi fram mot den fortsatta resan tillsammans med alla våra nya aktieägare, kommenterar vd Walker Kinman.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om LMK Group

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien LMK Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev