Nyhet

Logistea har satt villkor för sin företrädesemission på 350 miljoner kronor

Logistea har beslutat att genomföra sin fullt garanterade företrädesemission på 350 miljoner kronor och presenterar villkoren. Det framgår av ett pressmeddelande.

Villkoren är sådana att fem befintliga aktier av typen A respektive B ger rätt att teckna en ny aktie av typen A respektive B. Teckningskursen är 18 kronor oavsett aktieslag. Avstämningsdagen är 25 mars. Teckningsperioden löper från den 29 mars till och med den 12 april.

Emissionen medför en utspädning på 16,7 procent av antalet aktier och röster i bolaget.

Bland de som tecknar och garanterar emissionen är fastighetsmiljardärerna Ilija Batljan och Rutger Arnhult genom bolag.

Syftet med företrädesemissionen är att bolaget ska kunna realisera sin tillväxtstrategi. Logistea siktar på att uppnå ett fastighetsvärde på 15 miljarder kronor vid utgången av 2024.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Logistea B

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Logistea B

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt