Nyhet

Lohilo

Lohilo Foods effektiviserar verksamheten - närmare 25 procent av arbetsstyrkan får gå

Som tidigare kommunicerats genomför Lohilo Foods en effektivisering av sin verksamhet och nu har bolaget inlett förhandlingar med facket om att minska antalet anställda med 20 personer, vilket motsvarar en minskning med 24 procent jämfört med arbetsstyrkan från utgången av september som var 83 anställda.

Målet med omorganisationen är en effektivare organisation med stärkt kommersiellt fokus för att nå bolagets långsiktiga finansiella mål och skapa lönsam tillväxt.

"Vi har ett tufft år bakom oss med leveransproblem av råmaterial som haft negativ påverkan på varuflöde, Covid-19 restriktioner som hämmat exportsatsningen, samt upphörande av distribution av varumärket Nick's. Även om vi ser en ljusning genom lättade restriktioner samt nyutvecklade leverantörssamarbeten för att minska risken för råmaterialbrist, så har vi helt enkelt blivit en för stor, ineffektiv och oflexibel organisation för vårt nuvarande fokus", säger Richard Hertvig, vd Lohilo Foods.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lohilo Foods

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Lohilo Foods

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt