Nyhet

Lohilo

Lohilo Foods ökar intäkterna men förlusten steg i första kvartalet

Lohilo Foods redovisar ökande intäkterna samtidigt som förlusten steg i första kvartalet 2021 jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen steg 12,5 procent till 58,7 miljoner kronor (52,2).

Bruttovinsten blev 21,3 miljoner kronor (17,8), med en bruttovinstmarginal på 36,3 procent (34,1).

Ebitda-resultat blev -7,3 miljoner kronor (-4,0).

Rörelseresultatet blev -9,0 miljoner kronor (-5,5).

Resultatet före skatt var -9,2 miljoner kronor (-5,8).

Resultatet efter skatt blev -9,2 miljoner kronor (-4,7). Resultat per aktie hamnade på -0,62 kronor (-0,37).

- Det första kvartalet kännetecknas av fortsatt positiv utveckling med en tillväxt på 20 procent på den svenska marknaden. De egenägda varumärkena fortsätter att växa på ett mycket tillfredsställande sätt både genom ökad distribution, nyhetslanseringar och ökad efterfrågan. Lanseringen av Lohilo i Kina på e-handelsplattformen Taobao sker i samband med kinesiska nyårets slut. Förvärvet av Superfruit Scandinavia genomförs under slutet av kvartalet och kommer medföra en förstärkning av produktsortiment samt flera synergieffekter under de nästkommande åren. De strukturella förändringarna som genomfördes under föregående år fortsätter att förbättra bruttomarginalen under ett, i normala fall, svagare kvartal, kommenterar vd Tyrone Andersson i delårsrapporten.

- Den svenska marknaden fortsätter att gå starkt. Vi förstärker våra positioner inom dagligvaruhandeln och ökar vår tillgänglighet betydligt. Särskilt positivt är alla de nya produktlistningar som erhållits under de viktiga lanseringsfönstren under våren. Dessa listningar kommer medföra ett bättre sortiment och mer synlighet i butik under hela året. Den svenska e-handeln fortsätter att utvecklas på ett mycket starkt vis med ökad trafik och konverteringsgrad. Detta har resulterat i all-time-high-försäljning under kvartalet. De olika restriktioner som genomförts runtom i världen har gjort att exporten utvecklats svagare än planerat. Den finska marknaden samt mellanöstern fortsätter, till trots att utveckla sig starkt. Den kinesiska e-handelsstarten har utvecklats enligt plan och vi fortsätter att bygga vårt varumärke. Nya produktlistningar i bland annat Holland och Tyskland gör att efterfrågan bör öka så snart pandemin släpper sitt grepp, fortsätter Tyrone Andersson.

Lohilo Foods, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning58,752,212,5%
Bruttoresultat21,317,819,7%
Bruttoresultatmarginal36,3%34,1%
EBITDA-7,3-4,0
Rörelseresultat-9,0-5,5
Resultat före skatt-9,2-5,8
Nettoresultat-9,2-4,7
Resultat per aktie, kronor-0,62-0,37


http://media.finwire.com/media/FWS005FE44-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lohilo Foods

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Lohilo Foods

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt