Lohilo Foods ökar omsättningen betydligt i tredje kvartalet, känner sig trygg med affärsmodellen

Nyhet

Lohilo Foods ökar omsättningen betydligt i tredje kvartalet, känner sig trygg med affärsmodellen

Lohilo Foods redovisar betydligt ökad omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Nettoresultatet visade en vändning till vinst.

Omsättningen steg 80,1 procent till 67,7 miljoner kronor (37,6), vilket beror framförallt på en kraftig ökning av distribuerade varumärken. Försäljningen av egna varumärken ökade 19 procent.

Bruttovinsten blev 25,9 miljoner kronor (19,7), med en bruttovinstmarginal på 38,3 procent (52,4). Minskningen av marginalen förklaras främst av att andelen distribuerade varumärken ökat kraftigt. Bruttomarginalen förbättrades med 3 procent jämfört med andra kvartalet 2020.

Ebitda-resultat blev 2,2 miljoner kronor (-0,2), med en ebitda-marginal på 3,2 procent.

Resultatet före och efter skatt var 0,5 miljoner kronor (-1,6).

Resultat per aktie hamnade på 0,04 kronor (-0,13).

Bolagets vd Richard Hertvig skriver i en kommentar att han är väldigt nöjd med utvecklingen hittills i år.

"Vi fortsätter växa starkt och skapar förbättrad lönsamhet även under det tredje kvartalet. Trots osäkerheten på marknaden beroende på den pågående pandemin känner jag mig trygg i vår affärsmodell mot Dagligvaruhandeln i Sverige som fortsätter fungera och utvecklas väl för oss", kommenterar bolagschefen.

Noteringen på Nasdaq First North Growth Market beskrivs som mycket lyckad i sitt inledningsskede, och höstens nya smak Lohilo Elderflower Lemon har redan blivit bolagets bäst säljande dryck i Sverige.

Lohilo Foods, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning67,737,680,1%
Bruttoresultat25,919,731,5%
Bruttoresultatmarginal38,3%52,4%
EBITDA2,2-0,2
EBITDA-marginal3,2%
Resultat före skatt0,5-1,6
Nettoresultat0,5-1,6
Resultat per aktie, kronor0,04-0,13

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lohilo Foods

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Lohilo Foods

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev