Nyhet

Lohilo

Lohilo Foods ökar omsättningen men gör förlust i Q2 - har inlett ett kostnadsbesparingsprogram

Lohilo Foods redovisar ökande omsättning jämfört med samma kvartal föregående år. Vidare redovisas en förlust, mot föregående års vinst.

Omsättningen steg 7,5 procent till 74,2 miljoner kronor (69,0).

Ebitda-resultat blev -8,2 miljoner kronor (-4,0).

Rörelseresultatet blev -10,3 miljoner kronor (2,6).

Resultatet före skatt var -10,7 miljoner kronor (2,2).

Resultatet efter skatt blev -6,5 miljoner kronor (1,8).

Resultat per aktie hamnade på -0,44 kronor (0,14).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -8,6 miljoner kronor (6,7).

Under kvartalet har Lohilo Foods upplevt en fortsatt stark tillväxt inom sina egna varumärken, där bland annat Lohilo glass växte med 100 procent.

"Detta är synnerligen tillfredsställande då mycket resurser har investerats för att bygga varumärket LOHILO och nu börjar vi se resultatet av detta. Vi kommer att fortsätta att investera bakom uppbyggnaden och expansionen av varumärket LOHILO", skriver vd Tyrone Andersson.

Samtidigt har bolagets kostnadsmassa varit anpassad för en högre försäljningsvolym, vilket inte varit fallet under året till följd av bland annat coronapandemin samt tillgängligheten på förpackningsmaterial.

Framöver kommer detta motverkas genom effektiviseringsåtgärder samtidigt som Lohilo Foods inleder ett kostnadsbesparingsprogram för hela koncernen. Åtgärderna bedöms få effekt vid slutet av året.

Lohilo Foods, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning74,269,07,5%
EBITDA-8,2-4,0
Rörelseresultat-10,32,6
Rörelsemarginal3,8%
Resultat före skatt-10,72,2
Nettoresultat-6,51,8
Resultat per aktie, kronor-0,440,14
Kassaflöde från löpande verksamhet-8,66,7


http://media.finwire.com/media/FWS0064D5C-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lohilo Foods

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Lohilo Foods

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt