Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Loihde

Loihde planerar direktnotering på First North i Helsingfors under hösten 2021

Loihde planerar att ansöka om notering på Nasdaq First North Growth Market i Helsingfors under hösten 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

Loihde, som tidigare verkat under namnet Viria, har på grund av sin bakgrund som telefonbolag en ägarbas på nästan 26 000 aktieägare.

Den planerade noteringen ska genomföras som en direktnotering, det vill säga ingen aktieemission eller -försäljning planeras i samband med noteringen.

- Loihde är ett tjänsteföretag inom digital utveckling och säkerhetslösningar. Vi bygger databaserade digitala tjänster för våra kunder samt säkerhetslösningar för att skydda kunderna mot informationssäkerhetsrisker och andra säkerhetsrisker. Vi är för tillfället en av de största leverantörerna i Finland av heltäckande företagssäkerhet, kommenterar vd Samu Konttinen.

Loihdes affärsverksamhet består av två affärsområden. Inom digital utveckling erbjuder Loihde sina kunder tjänster för beslutsstöd och nyttjande av data samt utveckling av digitala tjänster. Dessutom satsar bolaget inom affärsområdet starkt på utveckling av AI-lösningar. Säkerhetslösningar täcker tjänster inom såväl fysisk säkerhet som cybersäkerhet.

Loihde hade under 2020 en omsättning på 106,8 miljoner euro med ett justerat ebitda-resultat på 6,2 miljoner euro. För det första halvåret 2021 var omsättningen 52,0 miljoner euro med ett justerat ebitda-resultat på 1,1 miljoner euro.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt