Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Loihde

Loihde planerar direktnotering på First North i Helsingfors under hösten 2021

Loihde planerar att ansöka om notering på Nasdaq First North Growth Market i Helsingfors under hösten 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

Loihde, som tidigare verkat under namnet Viria, har på grund av sin bakgrund som telefonbolag en ägarbas på nästan 26 000 aktieägare.

Den planerade noteringen ska genomföras som en direktnotering, det vill säga ingen aktieemission eller -försäljning planeras i samband med noteringen.

- Loihde är ett tjänsteföretag inom digital utveckling och säkerhetslösningar. Vi bygger databaserade digitala tjänster för våra kunder samt säkerhetslösningar för att skydda kunderna mot informationssäkerhetsrisker och andra säkerhetsrisker. Vi är för tillfället en av de största leverantörerna i Finland av heltäckande företagssäkerhet, kommenterar vd Samu Konttinen.

Loihdes affärsverksamhet består av två affärsområden. Inom digital utveckling erbjuder Loihde sina kunder tjänster för beslutsstöd och nyttjande av data samt utveckling av digitala tjänster. Dessutom satsar bolaget inom affärsområdet starkt på utveckling av AI-lösningar. Säkerhetslösningar täcker tjänster inom såväl fysisk säkerhet som cybersäkerhet.

Loihde hade under 2020 en omsättning på 106,8 miljoner euro med ett justerat ebitda-resultat på 6,2 miljoner euro. För det första halvåret 2021 var omsättningen 52,0 miljoner euro med ett justerat ebitda-resultat på 1,1 miljoner euro.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt