Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lotus

Lotus vd: Elbilar kommer stå för 30 procent av sålda bilar i Kina under 2022

Biltillverkaren Lotus vd Feng Qingfeng tror att elbilar kommer att bli ännu större i Kina under nästa år, och estimerar att de elektriska fordonen då troligtvis kommer att ta en marknadsandel om 30 procent eller mer. Det rapporterar Bloomberg Green.

- En explosivt drivande kraft är intelligensnivån hos elbilar som kommer se stora framsteg nästa år genom att förstå konsumenter bättre och kunna ta mer beslut självständigt, kommenterar Qingfeng.

Lotus Tech utvecklar bilar för Lotus-varumärket och ska starta massproduktion av bilar vid slutet av 2022.

Bolaget har tidigare pratat om preliminära planer för en IPO i USA eller Hongkong så snart som 2023. Lotus kontrolleras av Geely-grundaren Li Shufu.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt