Nyhet

Loyal

Loyal Solutions ökar omsättning men minskar rörelseresultat under andra halvåret

Teknikbolaget Loyal Solutions redovisar ökande omsättning under andra halvåret jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade förlust mot föregående periods vinst.

Omsättningen steg 57,1 procent till 7,7 miljoner danska kronor (4,9).

Ebitda-resultat blev -6,0 miljoner danska kronor (0,5).

Rörelseresultatet blev -8,1 miljoner danska kronor (0,5).

Resultatet före skatt var -8,8 miljoner danska kronor (-2,4).

Resultatet efter skatt blev -7,8 miljoner danska kronor (-2,3).

"Första halvåret av räkenskapsåret var som vanligt men börsnoteringen krävde betydande företagsresurser, ytterligare personal etcetera under andra halvan av räkenskapsåret som slutar den 30 juni 2021. Trots den betydande extra arbetsbelastningen och den samtidiga situationen med covid lyckades företaget leverera alla kundlösningar i tid och leverera en organisk intäktsökning på 33 procent jämfört med 2020. Detta uppnåddes på grund av en stark och motståndskraftig SaaS-affärsmodell och ett imponerande engagemang och arbete från Loyal Solutions-teamet", kommenterar vd Peter Kisbye.

Bolaget noterades den 31 maj i år.

Loyal Solutions, MdkkH2-2021H2-2020Förändring
Nettoomsättning7,74,957,1%
EBITDA-6,00,5
EBITDA-marginal10,2%
Rörelseresultat-8,10,5
Rörelsemarginal10,2%
Resultat före skatt-8,8-2,4
Nettoresultat-7,8-2,3


http://media.finwire.com/media/FWS00650DA-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Loyal Solutions

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Loyal Solutions

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt