Nyhet

Lucara Diamond rapporterar förlust i andra kvartalet

Diamantgruvbolaget Lucara Diamond redovisar minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en nettoförlust mot föregående periods vinst.

Omsättningen sjönk 82,4 procent till 7,5 miljoner dollar (42,5).

Resultatet efter skatt blev -13,9 miljoner dollar (0,7).

Resultat per aktie hamnade på -0,04 dollar (0,00).

Bolaget sålde i andra kvartalet 68 979 carat (101 931) till ett genomsnittspris av 109 dollar per carat (417).

Endast diamanter mindre än 10,8 carat såldes under kvartalet, detta mot bakgrund av ett beslut om att avvakta med större stenar i samband med osäkerheten kring coronapandemin.

Bolaget träffade i mitten av juli ett avtal med HB Group i Belgien om försäljning av större stenar, över 10,8 carat, under resterande del av 2020.

Lucara uppger att den fulla påverkan från pandemin på bolagets verksamhet och produktion fortsatt är väldigt osäker och ger därför inte någon prognos för 2020.


Lucara Diamond, MUSDQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning7,542,5-82,4%
Nettoresultat-13,90,7
Resultat per aktie, USD-0,040,00

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lucara Diamond

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Lucara Diamond

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt