Nyhet

Lucara

Lucara Diamond vände till vinst - expansion vid Karowegruva ökar produktionslivslängden

Diamantgruvbolaget Lucara Diamond redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Nettoresultatet visade en vändning till vinst.

Omsättningen steg till 46,3 miljoner dollar (7,5). Under kvartalet såldes 68 961 karat diamant till ett snittpris på 671 dollar per karat.

Justerat ebitda-resultat uppgick till 22,2 miljoner dollar (-10,0), med en justerad ebitda-marginal på 47,9 procent.

Resultatet efter skatt blev 6,0 miljoner dollar (-13,9).

Resultat per aktie hamnade på 0,02 dollar (-0,04).

För helåret väntas Karoewgruvan sälja mellan 350 000 och 390 000 carat, med intäkter på mellan 180 och 210 miljoner dollar.

I samband med rapporten meddelade Lucara Diamond att projektet med en expansion vid bolagets Karowegruva väntas förlänga produktionslivslängden till åtminstone 2040, med intäkter som startar under 2026 och uppgår till 4 miljarder dollar, räknat på konservativa diamantpriser.

Vidare uppger Lucara Diamond att projektet är fullt finansierat och att capex bedöms uppgå till 534 miljoner dollar.

Lucara Diamond, MUSDQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning46,37,5517,3%
EBITDA, justerat22,2-10,0
EBITDA-marginal, justerad47,9%
Nettoresultat6,0-13,9
Resultat per aktie, USD0,02-0,04


http://media.finwire.com/media/FWM0063F6D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lucara Diamond

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Lucara Diamond

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt