Nyhet

Lumito ökade rörelseförlusten under andra kvartalet

Medicinteknikbolaget Lumito, som är verksamt inom digital patologi, redovisar som planerat ingen under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en ökad rörelseförlust.

Rörelseresultatet blev -4,2 miljoner kronor (-2,0).

Resultatet efter skatt blev -4,2 miljoner kronor (-2,0).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -4,2 miljoner kronor (-2,0).

Likvida medel uppgick till 12,4 miljoner kronor (37,1).

"Kvartal två innebar en högre kostnadsnivå främst på grund av intensifierad utveckling i samband med leveranserna i juni, men också på grund av att vi bygger upp egen kapacitet och organisation. I och med att vi nu går in i en period av tester och verifiering kommer
utvecklingskostnaderna under det kommande kvartalet att minska, vilket medför en väsentligt reducerad burn rate, då de stora externa konsultuppdragen skalas ner efter deras genomförda leveranser helt enligt avtal", säger tillförordnade vd:n Urban Widén i en kommentar.

Lumito, MkrQ2-2020Q2-2019
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-4,2-2,0
Nettoresultat-4,2-2,0
Kassaflöde från löpande verksamhet-4,2-2,0
Likvida medel12,437,1

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lumito

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Lumito

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt