Nyhet

Lumito påbörjar diskussioner med framtida samarbetspartners

Medicinteknikbolaget Lumito, som är verksamt inom digital patologi, påbörjar diskussioner med
framtida samarbetspartners. "Kännedomen om Lumitos potential ökar bland bolag verksamma inom digital patologi och Lumito har kontaktats av ledande företag inom hälsoteknik och diagnostik", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

"Intresset för bolaget vittnar om att Lumito befinner sig i precis rätt fas. Idag är diagnostiken en flaskhals i systemet. Allt fler laboratorier släpper nu helt den analoga diagnostiken med mikroskop och går över till det digitala. Lumito erbjuder en specifik diagnostik, som kan möjliggöra kvantifiering ner på valda enskilda markörer. Denna konkurrensfördel innebär att det kan bli lättare att använda AI teknik för att säkerställa att diagnoserna blir rätt", skriver Lumito.

Fokus är validering av tekniken och att finna en industriell samarbetspartner på global nivå, så att fler patienter och vårdgivare kan dra full nytta av tekniken.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lumito

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Lumito

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt