Nyhet

Lumito

Lumito rapporterar en ökad förlust

Medicinteknikbolaget Lumito, som är verksamt inom digital patologi, redovisar som planerat ingen omsättning under andra kvartalet. Rörelseförlusten ökade.

Rörelseresultatet blev -6,6 miljoner kronor (-4,2).

Resultatet efter skatt blev -6,6 miljoner kronor (-4,2), och per aktie -0,08 kronor (-0,06).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -6,6 miljoner kronor (-4,2).

"Under kvartalet har jag tillsammans med ledningen och styrelsen gått igenom planen framåt och kan konstatera att bolagets kassaflöde följer den av oss beslutade affärsplanen. Likväl utvärderar vi löpande framtida kapitalbehov samt möjliga vägar för kapitalanskaffning för vårt utvecklingsbolag", säger vd Mattias Lundin.

Likvida medel uppgick till 18,1 miljoner kronor (12,4).

Om egna produkten har Lumito-chefen följande att säga.

"Vi arbetar för att färdigställa den produkt som marknaden efterfrågar. Målsättningen är att få ut en produkt på marknaden fortast möjligt, med rätt funktioner som möter de krav och behov som finns. Vi har identifierat ytterligare områden där vår teknologi kan göra skillnad och dessa områden, där vår teknik kan göra mest nytta, analyseras för att addera ytterligare funktioner och därmed skapas en riktigt konkurrenskraftig produkt".

Lumito, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-6,6-4,2
Nettoresultat-6,6-4,2
Resultat per aktie, kronor-0,08-0,06
Kassaflöde från löpande verksamhet-6,6-4,2
Likvida medel18,112,446,0%


http://media.finwire.com/media/FWS006457E-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lumito

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Lumito

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt