Nyhet

Lumitos patent godkänt även i Brasilien

Medicinteknikbolaget Lumito, som är verksamt inom digital patologi, har fått patent i den första patentfamiljen som skyddar användandet av UCNP (upconverting nanoparticles) i Brasilien. Det framgår av ett pressmeddelande.

Mer specifikt skyddar patentet för användandet av UCNP för avbildning i spridande material så som mänsklig vävnad. Bolaget väntar även svar på en ansökan gällande Indien.

- Godkännandet av vårt grundpatent är ett viktigt steg i vår globala patentstrategi för att skapa en konkurrenskraftig produkt och patentet innebär ett brett skydd även utanför medicinskt användande. Patentet är sedan tidigare godkänt i Australien, Europa, Israel, Japan, Kanada, Kina, Sydafrika och USA. Vår teknologi är patenterad som tidigare kommunicerats i tre världsomspännande patentfamiljer som omfattar, att tillsammans med nanopartiklar som markörer, skapa bilder med hög upplösning av vävnader i till exempel tumörer. Tekniken har flera potentiella användningsområden, men i ett första steg har vi valt att fokusera på digital vävnadsdiagnostik, kommenterar Mattias Lundin, Lumitos vd.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lumito

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Lumito

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt