Nyhet

Lumitos vd lyfter uppdaterade strategin och utvecklade affärsmodellen i senaste investerarbrevet

Medicinteknikbolaget Lumito, som är verksamt inom digital patologi, har valt att uppdatera sin strategi för att dess teknik ska kunna snabbare nå marknaden. Det uppger vd Mattias Lundin i senaste investerarbrevet för december.

Enligt Lundin inkluderar den nya strategin också etablering av nära samarbete med viktiga opinionsbildare, konsultation med forskare av UCNP:s för avbildning inom forskning för att hitta nya applikationsområden, deltagande och sponsring i pilotstudier samt etablering av kontakter och relationer med marknadsledande leverantörer inom vävnadsdiagnostik. Det sistnämnda uppges vara en pågående process.

Förutom att ha uppdaterat strategin har Lumito också vidareutvecklat sin affärsmodell för att bidra till ökad attraktion. Detta innefattar direktförsäljning i Skandinavien genom distributionspartners och att scannern finansieras av kunden. Det senare sker genom att kunden förbinder sig att köpa förutbestämda volymer av reaganser under avtalsperioden.

”Affärsplanen bygger precis som tidigare på en ökad efterfrågan på förbättrade analysmetoder. Behovet av bättre diagnostiska metoder ökar med en ökad livslängd hos befolkningen som innebär ett större antal vävnadsprover och analyser som ska hanteras av allt färre patologer”, skriver Lundin.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lumito

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Lumito

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt