Nyhet

Lyfter fram Readly, Stillfront och Carasent - Consensus Småbolag ökade 4,3 procent i september

Fonden Consensus Småbolag A steg 4,3 procent i september, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 64,4 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Månadens positiva utveckling drevs av starka nyhetsflöden från fondens portföljinnehav, vilket ledde till att fonden nådde en ny rekordhög nivå.

Fonden deltog som cornerstone-investerare i Readlys börsnotering, redan innan noteringen hade Readly varit ett portföljinnehav under en längre tid.

Förvaltarna lyfter fram Stillfront och Carasent. Stillfront genomförde nyligen ett förvärv av Nanobit och offentliggjorde nya mål för bolaget vid sin senaste kapitalmarknadsdag.

"De nya målen om en omsättning på 10 miljarder kronor 2023 med en marginal på 35 procent gör att vi även dom närmaste tre åren ser en dubblingsmöjlighet i aktien", uppger förvaltarna.

Carasent genomförde en riktad nyemission om cirka 20 procent av aktiekapitalet i början av september och fondförvaltarna är fortsatt positiva till bolagets framtid.

"Vi gillar bolagets SAAS-modell och stabila tillväxt om 40%, som vi tror kommer fortsätta framöver", skriver förvaltarna.

Vid månadens slut var fondens tre största innehav Stillfront, Embracer och Evolution.

Carasent, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent4,3
Index MM, förändring i procent64,4

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt