Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

M2 Asset Management har slutfört köp av stamaktier i Aros Bostadsutveckling

Aros Bostadsutveckling har informerats att Rutger Arnhults M2 Asset Managements förvärv av stamaktier från Aros Bostads grundare nu har slutförts. Det framgår av ett pressmeddelande.

I samband med Aros Bostads notering av stamaktier ingick grundarna Samir, Johan och Per med deras respektive företag avtal om försäljning av stamaktier till M2.

Grundarna säljer 59 523 aktier vardera till M2 till priset 56 kronor per stamaktie. Efter transaktionen äger nu M2 5 290 564 stamaktier och 1 634 923 preferensaktier, motsvarande 14,2 procent av rösterna.

"Nu när villkoren som gällde för försäljningen har uppfyllts har parterna kunnat slutföra den tidigare kommunicerade affären. Vi är glada över att ha M2 som en av bolagets större ägare," säger styrelseordförande i Aros Bostadsutveckling, Johan A. Gustavsson.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Aros Bostadsutveckling

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Aros Bostadsutveckling

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt