Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Maersk Drilling och Noble går samman

Danska borrservicebolaget Maersk Drilling och Noble har ingått slutligt avtal om samgående där det kombinerade bolaget kommer att fortsätta under namnet Noble och vara noterat i Köpenhamn och New York. Det framgår av ett pressmeddelande.

Samgåendet sker genom en aktietransaktion och ägandet i det nya bolaget kommer att vara lika fördelat på 50 procent. Transaktionen förväntas vara slutförd vid mitten av 2022 efter godkännanden.

Motivet för fusionen är att man ser en industriell logik i att gå samman. Genom att bolagen slås ihop tas ett steg mot ”att skapa ett diversifierat offshore borrbolag med skala, kapacitet och resurser för att framgångsrikt betjäna ett brett spektrum av kunder”, heter det. De årliga synergierna uppskattas till 125 miljoner dollar.

Det nya bolaget hade intäkter på cirka 2,1 miljarder dollar under 12-månadersperioden per sista september.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Drilling Company

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Drilling Company

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt