Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Maersk

Maersk Drillings omsättning högre än väntat under första kvartalet

Danska borrservicebolaget Maersk Drilling redovisar en omsättning som var högre än väntat under första kvartalet.

Omsättningen sjönk 7,7 procent till 264 miljoner dollar (286). Utfallet kan jämföras med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 250,3.

Företaget lämnar inte någon formell resultaträkning utan rapporten är en så kallad "trading statement", vilket är vanligt i exempelvis Storbritannien.

Maersk Drilling höjde sin prognos för året igår och den prognosen upprepas. Ebitda-resultatet för helåret väntas bli 260-310 miljoner dollar.

Orderstocken uppgår till 1,8 miljarder dollar.

Företaget håller en webcast klockan 10.

Maersk Drilling, MUSDQ1-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ1-2020Förändring
Nettoomsättning264250,35,5%286-7,7%
Konsensusdata från Bloomberg

http://media.finwire.com/media/FWM005FE25-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Drilling Company

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Drilling Company

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt