Magna ett steg närmare att köpa Veoneer - Börskollen

Nyhet

Magna

Magna ett steg närmare att köpa Veoneer

Tidsfristen enligt US Hart Scott-Rodino Antitrust Improvements Act för Magnas uppköp av Veoneer har löpt ut.

Tidsfristen löpte ut innan midnatt den 13 september utan att en så kallad ytterligare begäran (second request) utfärdades av U.S. Federal Trade Commission (FTC) eller av amerikanska justitiedepartementet. Att den har löpt ut innebär att ett av villkoren för att fusionen ska kunna genomföras har uppfyllts. Det skriver Veoneer i ett pressmeddelande.

Bolagen har också lämnat in anmälningar om förvärvstillstånd för utländska köpare i Frankrike, Tyskland och Italien, samt föranmälningar av företagsförvärv i EU och Kina.

Veoneers aktieägare ska ta ställning till uppköpserbjudandet från Magna genom en extra bolagsstämma som hålls virtuellt den 19 oktober.

Magna har erbjudit att förvärva hela Veoneer för att bolagsvärde på cirka 3,3 miljarder dollar, motsvarade 28,6 miljarder kronor. Amerikanska chipjätten Qualcomm har också visat intresse för Veoneer men har inte presenterat något slutgiltigt och fullständigt avtal, vilket innebär att avtalet om samgående mellan Veoneer och Magna fortsatt gäller.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev